Европрокуратурата разследва на два проекта на НКЖИ на стойност над 241

...
Европрокуратурата разследва на два проекта на НКЖИ на стойност над 241
Коментари Харесай

Европрокуратурата задържа двама българи, заподозрени в точене на милиони през проекти на НКЖИ

Европрокуратурата проверява на два проекта на НКЖИ на стойност над 241 млн. евро. Те са финансирани с евросредства и са за рационализация на железопътни сектори, а договорите за строителство са предоставени на две частни компании с интернационално присъединяване. При обиски, осъществени в домовете на обвинените и в обектите на разследваните компании, са арестувани две лица. Освен това, ще бъдат разпитани длъжностни лица от НКЖИ във връзка с усвояването на еврофондовете.
Прочетете още
Първият план е за сектора сред градовете Костенец и Септември, част от жп линията София-Пловдив. Той е финансиран от Европейската изпълнителна организация за климата, инфраструктурата и околната среда и е на стойност над 130 млн. евро.

Другият план е за рационализация на железопътния сектор сред Оризово и Михайлово. Той е част от втория стадий от рехабилитацията на железопътната инфраструктура Пловдив-Бургас. Финансиран е от Кохезионния фонд в размер на над 111 млн. евро.

Работата по тези два сектора от железопътните линии към момента продължава, само че към този момент са осъществени няколко заплащания от страна на бенефициента към изпълнителите.

Разследването разкри обстоятелства, които биха могли да съставляват престъпни закононарушения, в това число корист с европейски фондове и пране на пари. Изпълнителите са обвинени, че за къс интервал от време са направили фиктивни парични преводи към верига от кухи компании, което в последна сметка е довело до изтегляне на суми в брой над 5 млн. лева. от престъпно проявени лица.

Над 100 служители на реда и сътрудници от ГДНП и ДАНС участваха в обиските, осъществени на 28 места в областите София, Бургас, Варна, Стара Загора, Смолян и Пазарджик. Продължава разследванет
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР